Masaža za bebe

Masaža za bebe

Nežnost za vašu bebu

Маsаžа bеbа је коrisna јеr podstiče cirkulaciju krvi I ukupan razvoј.

Nakon što vaša beba napuni mesec dana , možete joj pružiti masažu za bolji san, opuštanje od stresa I dobar društveni razvoj. Masaža takodje pomaže kod grčeva, kongestije, žutice I drugih zdravstvenih problema

Benefiti Masaže za bebe

Ublažava stres

Masaža ublažava stress kod beba stimulišući oslobadjanje oksitocina, neurohormona za dobro osećanje, I smanjuje nivo kortizola, hormona stresa. Opušta mišiće,stimuliše njihov rast, pa čak i odlično deluje kod beba sa kolikama.

Pomaže bebi da bolje spava:

Bebe bolje spavaju kada se masiraju. Ovo ima nekoliko prednosti, od bržeg dobijanja nišićne mase do poboljšanog imunološkog odgovoraBebe koje se masiraju neposredno pre spavanje proizvode više melatonina – hormona koji reguliše san

Pomoć u poboljšanju cirkulacije krvi:

Masaža poboljšava cirkulaciju krvi I takodje smanjuje nivo nelagodnosti uzrokovan gasovima ,štucanjem, bljucanjem I nicanjem zubića. Masaša stimuliše nerve koji prolaze kroz digestivni trakta I na taj način pogoduju digestivnom sistemu.

Podstiče psihološki I društveni razvoj:

Stimulacija bebinog osećaja dodira ima pozitivan efekat na psihološki I društveni razvoj, zajedno sa jačanjem bebine veze sa roditeljem.

Stimuliše nervni sistem:

Masaža je korisna za bebin nervni system,jer u velikoj meri poboljšava razvoj motoričkih pokreta bebe. Prevremeno rodjene bebe pokazuju bolji motorički razvoј kada se redovno masiraju. Čak dobijaju na težini brže od prevremeno rodjenih beba koje se nikada ne masiraju. Može poboljšati kvalitet života beba sa različitim sposobnostima: masaža može biti način da se umire bebe sa Daunovim sindromom ili cerebralnom paralizom.

Način prevazilaženje postporodjajne depresije:

Masaža bi mogla biti efikasan način suočavanja sa postporodjajnom depresijom kod majki. Depresivne majke su pokazale poboljšano raspoloženje I ponašanje kada su redovno masirale svoje bebe. Istraživanja su takodje pokazala do očevi koji redovno masiraju svoje bebe razvijaju poboljšano samopouzdanje. Takodje pokazuju povećano učešće u brizi za bebe I češće komuniciraju sa svojim bebama.

Kada je najbolje vreme za masažu bebe?

Najbolje vreme ta nasažu bebe je kada je budna, dobro odmorna I izgleda zainteresovana za okolinu. Izaberite trenutak izmedju dva hranjenja, kada je manja verovatnoća da će bebe osetiti sitost ili glad. Trebalo bi da prodje najmanje 45 minuta od poslenjeg hranjenja bebe. Takodje,sačekajte 15 minuta nakon masaže pre nego što ponovo hranite bebu , kako biste bebinom telu dali malo veremena da se potpuno opusti. Kada je u pitanju odredjeno vreme za masažu, možete se držati masaže posle kupanja, kada beba tek treba da bude ušuškana u krevet za noć ili za dremku.